„U SARAJEVU PRAVE JOGURT REVOLUCIJE, U ZAGREBU ĆE OD ERDOGANA TRAŽITI..“: Zoran Krešić hrabri visokog predstavnika Christiana Schmidta, za sve krivi...

Za TV Herceg Bosne govorio je mostarski novinar Zoran Krešić, medijska perjanica Čovićevog HDZ-a.

  • Mini market

  • 06. Sep. 2022  

  • 4

Približavamo se isteku roka od šest sedmica kojeg je visoki predstavnik, Christian Schmidt, ostavio domaćim liderima da pokušaju naći rješenje kada je u pitanju Izborni zakon, odnosno njegove izmjene.

“Očekujem da će Schmidt postupiti na način da će pokušati stabilizirati Bosnu i Hercegovinu. Dakle, da se normalizira stanje. Kada sam radio intervju s njim, djelovao je poprilično neodređeno kada se govori o tome što je mislio pod tih šest tjedana i dodao je da to ne mora ni značiti šest tjedana“, kazao je za TV Herceg Bosne mostarski novinar Zoran Krešić, medijska perjanica Čovićevog HDZ-a.

Spominjao je Krešić neodlučnost visokog predstavnika u nametanju izmjena Izbornog zakona, a za sve je ponovo okrivio političko Sarajevo, te kazao da „u Sarajevu prave jogurt revoluciju“, te kako se visoki predstavnik toga ne treba plašiti.

Krešić je kazao kako predsjednik Turske Erdogan dolazi u funkciji izborne kampanje lidera  SDA Bakira Izetbegovića, te kako se time daje pravo vodećoj bošnjačkoj stranci.

Komentirao je Krešić i Erdoganovu posjetu Hrvatskoj, kazavši kako će hrvatski državni vrh tražiti pomoć od predsjednika Turske.

„Milanović, Plenković i Jandroković će tražiti od Erdogana da utječe na SDA i dođe do izmjene Izbornog zakona. Da se prestane diskirimiranjem i maltretiranjem Hrvata“, kazao je Krešić, te dodao kako „Turska nema ambicije vući za uho političko Sarajevo“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...