PRVA REAKCIJA IZ WASHINGTONA: „Potvrđujemo našu punu potporu visokom predstavniku i njegovoj upotrebi bonskih ovlasti…“

Stigla je i reakcija iz Washingtona.

  • Mini market

  • 27. Mar. 2024  

  • 1

Nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona BiH stigla je i reakcija iz Washingtona.

Naime, oglasio se pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država James O'Brien.

-Ponovno potvrđujemo našu punu potporu visokom predstavniku i njegovoj upotrebi bonskih ovlasti. To su tehničke promjene koje poboljšavaju integritet izbora, a to je ono što je potrebno za dobro, demokratsko upravljanje, poručio je O'Brien.

Podsjetimo, iz Američke ambasade u BiH jučer su poručili kako Sjedinjene Američke Države pozdravljaju odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da usvoji zakone za jačanje izbornog integriteta u Bosni i Hercegovini.

-Žao nam je što se nisu sve stranke angažirale u dobroj vjeri ili su se iskreno obvezale na poštenje izbora. Njihov je neuspjeh razlog zašto je Visoki predstavnik morao djelovati. Od vitalne je važnosti osigurati da izbori budu slobodni i pošteni i da građani BiH znaju da će njihovi glasački listići biti prebrojani onako kako su glasali, poručili su iz Američke ambasade u BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...