NURKIĆ ZA FRANCUSKE MEDIJE: "Mi igramo za građane BiH, a ne za političare; zamislite da vaša reprezentacija nema hotel..."

Zamislite da reprezentacija Francuske nema hotel ili hranu za svoje igrače, za većinu igrača možda je normalno biti u tako nestabilnom okruženju, ali za mene, kao dugogodišnjeg NBA igrača, zapravo nije, to je ono što pokušavam kazati građanima BiH, to nije normalno.

  • Sport

  • 06. Sep. 2022  

  • 0

Bh. košarkaš i NBA zvijezda u našoj reprezentaciji Jusuf Nurkić govorio je za francuske medije uoči današnjeg četvrtog kola Eurobasketa u Kolnu protiv selekcije Trikolora. 

Nurkić je, između ostalog, govorio o pripremama Zmajeva za ovaj Eurobasket.

‘Naša pripreme su bile paklene. Zamislite da reprezentacija Francuske nema hotel ili hranu za svoje igrače. Ne mogu pronaći pravu riječ za takvu situaciju. Čim smo na terenu, više ne razmišljamo o tome. Za mladu reprezentaciju kao što je naša, rezultati na Evropskom prvenstvu će biti od velike koristi‘‘, kazao je Nurkić.

 

On je potom dodao kako je zaista teško se naći u situaciji u kojoj su se našli Zmajevi.

‘‘Za većinu igrača možda je normalno biti u tako nestabilnom okruženju, ali za mene, kao dugogodišnjeg NBA igrača, zapravo nije. To je ono što pokušavam kazati građanima BiH. To nije normalno‘‘, poručio je Nurkić.

Na pitanje da li rezultati BiH na Eurobasketu mogu promijeniti odnos države prema sportu, Nurkić je odgovorio kako oni igraju za građane BiH, a ne za političare..

 

‘‘Naravno, igramo da imamo bolje uvjete za trening, bolju dvoranu i tako dalje. Mi igramo za građane, a ne za političare ili takve ljude. Vidjeli ste šta je pobjeda protiv Slovenije značila za državu, mnogo je značila. Kada mi to vidimo, pokušavamo svoj ponos i ego staviti po strani‘‘, kazao je Nurkić.

Košarkaš Portlanda je potom dobio pitanje da li bi Eurobasket mogao promijeniti viziju političara, na šta je Nurkić poručio kako misli da je čak ni zlatna medalja ne bi promijenila.

‘‘Rat nije promijenio njihovu viziju, kao ni pandemija. Mislim da je čak ni zlatna medalja ne bi promijenila i to je stvarnost već 30 godina‘‘, kazao je Nurkić.

Podsjetimo, meč između Francuske i BiH na rasporedu je danas od 14 sati i 30 minuta u Kolnu. Ukoliko bi Zmajevi dobili ovaj meč, izborili bi nokaut fazu Eurobasketa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...