KANDIDATKINJA NES-a AIDA HADŽOVIĆ: "Volim ovu zemlju. Želim ostati i raditi u njoj i animirati mlade ljude da vjeruju u bolje sutra"

"Ovo mi je prvo iskustvo u politici i moja prva kandidatura", kaže Hadžović.

  • Politika

  • 06. Sep. 2022  06. Sep. 2022

  • 1

Zovem se Aida Hadžović. Završila sam Medicinski fakultet u Sarajevu.

Živim i radim u Konjicu kao doktor porodične medicine. Kandidat sam na predstojećim izborima pod rednim brojem 7, izborna jedinica 207, za kantonalnu skupštinu HNK ispred NES stranke -  Regija Hercegovina.

Ovo mi je prvo iskustvo u politici i moja prva kandidatura.

alt

Za mene osobno je ovo velika šansa i prilika da pokažem šta kao žena mogu: da primijetim, promijenim i uradim.

Počašćena sam što me NES stranka prepoznala i pružila mogućnost da budem njihov kandidat za kantonalnu skupštinu na Opštim izborima 2022.

S druge strane to je jedna velika odgovornost koju sam sa zadovoljstvom prihvatila.

Nemam iza sebe političko iskustvo, ali imam želju da nešto promijenim za dobrobit mladih u BiH.

Volim ovu zemlju i želim da ostanem u njoj, a ujedno mi je želja da osvijestim mlade da vjeruju u bolje sutra i da se kao i ja uključe u politiku, te da tako pomognemo da se smanji egzodus mladih iz BiH, i na taj način dati svoj politički doprinos.

Prije svega, ukoliko budem izabrana zalagaću se za sve žene iz svih razina društva, i za one u ruralnom i za one u gradskom području, da imaju što bolji status i što bolju poziciju u društvu.

alt

Obzirom da sam zdravstveni radnik, prioritet mi je učestvovati u rješavanju problema zdravstvenog osiguranja svim stanovnicima koji imaju poljoprivrednu proizvodnju, a koja im omogućava lični dohodak koji im je dovoljan za samoodrživost.

Trudiću se kao kantonalni zastupnik da potaknem lokalnu zajednicu da pomogne stanovnicima ruralnih krajeva da ostvare zdravstvene usluge koje su im trenutno uskracene, a time ih ujedno potaknuti da se okrenu zemljoradnji.

Zatim, mi je prioritet i rješavanje finansijskog poslovanja zdravstvenog sektora koje je nužno vratiti na održive noge, kako bi bili zadovoljni i zdravstveni radnici i građani kao korisnici usluga, odnosno kako bi bilo novca i za plate zaposlenih i za zdravstvenu zaštitu građana.

alt

Kao kantonalni zastupnik zalagaću se da se ubrza usvajanje zakona o finansijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova u FBIH.

I na kraju, što se tiče Opće bolnice Konjic, pošto je njen osnivač kanton, on treba da brine i o njenom opstanku, a ja se nadam da ćemo preko kantona naći načine da se sve to na neki način isfinansira, da konjičko zdravstvo konačno stane na svoje noge i da njegovi uposlenici svaki mjesec ne strahuju da li će ostati bez plata i da li će ostati bez posla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...