ERDOGAN SLETIO U ZAGREB, POLA GRADA BLOKIRANO: Ko ga je dočekao na aerodromu?

Turski Star piše da je zrakoplov s predsjednikom Erdoganom i izaslanstvom sletio u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman u 21:05 sati po srednjoeuropskom vremenu.

  • Regija

  • 07. Sep. 2022  07. Sep. 2022

  • 4

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u Zagreb, javlja reporterka N1 Mila Moralić. Njegov avion je sletio u zagrebačku zračnu luku, a službeni dio posjeta turskog predsjednika počinje u četvrtak ujutro.

Turski Star piše da je zrakoplov s predsjednikom Erdoganom i izaslanstvom sletio u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman u 21:05 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Predsjednika Erdogana dočekali su, među ostalima, turski veleposlanik u Zagrebu Mustafa Babür Hızlan sa suprugom Emel Hızlan, hrvatski veleposlanik u Ankari Hrvoje Cvitanović, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Hrvatske Bartol Šimunić, državni tajnik u MVEP-u Frano Matušić, šef Uprave za multilateralu i globalna pitanja MVEP-a Sebastian Rogač i šefica protokola Predsjednika RH Dragana Podner, piše Star.

Podsjetimo, Erdogana su na aerodromu u Beogradu Nikola Tesla u utorak navečer dočekali srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ministar vanjskih poslova Nikola Selaković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministrica trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

U brojnoj delegaciji koju Erdogan predvodi u Zagrebu su njegova supruga Emine Erdogan, šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu, ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, ministar obrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoglu, zamjenik predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Numan Kurtulmus, pomoćnik predsjednika i glasnogovornik AKP-a Omer Celik, pomoćnik predsjednika AKP-a Efkan Ala, predsjednica Ogranka žena AKP-a Ayse Kesir, šef Uprave za vjerske poslove Ali Erbas, šef Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik Predsjedništva Ibrahim Kalin, šef Direkcije za obrambenu industriju Ismail Demir, predsjednik Vijeća za visoko obrazovanje Erol Ozver i brojni drugi dužnosnici i gospodarstvenici iz Turske, javlja agencija Anadolu.

Za srijedu nisu planirani susreti Erdogana i hrvatskih dužnosnika, barem prema onome što je javno poznato. Turski predsjednik sutra u 10 sati stiže na Pantovčak gdje će se susresti s predsjednikom Zoranom Milanovićem, potom odlazi u Sisak gdje će, uz hrvatski državni vrh, otvoriti novu džamiju i Islamski centar, a potom se vraća u Zagreb, podsjeća N1.

U 16 sati u Banskim dvorima sastat će se s premijerom Andrejom Plenkovićem. Prije sastanka s Plenkovićem Erdogan će položiti vijenac ispred Spomenika domovini kod Lisinskog, a nakon sastanka u 17:30 s Milanovićem obratit će se sudionicima Hrvatsko-turskog poslovnog foruma u Westinu.

Zbog Erdoganova dolaska još je u utorak popodne policija počela ograđivati parkirna mjesta na širem području oko Westina te na Erdoganovoj ruti u centru grada.

Danas je šire područje oko Westina potpuno blokirano zbog dolaska turskog predsjednika.

Podsjetimo, zagrebačka policija izdala je upute o posebnoj regulaciji zbog Erdoganovog dolaska za srijedu i četvrtak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...