SVA DJECA KRALJICE ELIZABETE SU UZ NJU: Situacija je ozbiljna, stižu i Harry i Meghan Markle

Kraljica se trenutno nalazi u dvorcu Balmoral, a sva njena djeca su uz nju, ili na putu prema njoj.

  • Evropa

  • 08. Sep. 2022  

  • 0

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle na putu su prema Škotskoj, kako bi bili uz kraljicu Elizabetu čije je zdravstveno stanje zabrinulo cijeli svijet.

Kraljica se trenutno nalazi u dvorcu Balmoral, a sva njena djeca su uz nju, ili na putu prema njoj.

U tome su se sada pridružili i vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji su 2020. godine odstupili sa dvora, što sugeriše koliko je situacija zapravo ozbiljna.

Par koji sada živi u SAD-u, posljednjih je dana bio u Velikoj Britaniji zbog raznih angažmana. Posljednje gdje su boravili je u Njemačkoj, kako bi obilježili godinu dana do održavanja Invictus Gamesa.

Vijest o zdravstvenom stanju kraljice stigla je danas iz Buckinghamske palače.

"Nakon jutrošnjeg pregleda, ljekari su kazali da je njeno zdravlje ugroženo i poručili da je potreban ljekarski nadzor. Boravit će u Balmoralu do daljnjeg", napisano je u saopćenju.

U Balmoral su stigli i princ Charles i Camilla, dok su na putu i vojvoda od Yorka Andrew te grof i grofica od Wessexa, Edward i Sophie. Princeza Anne već je u Škotskoj gdje je imala obaveze.

Inače, za kraljicu koja je rođena 1926. godine, zabrinutost javnosti se dodatno uvećala nakon što je njen suprug, princ Philip, preminuo prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...