SRBIJANSKI MEDIJI KRITIKOVALI HRVATSKU KOŠARKAŠKU REPREZENTACIJU: "Bogdanović namjerno promašio bacanje, da bi izbjegli Srbiju na Eurobasketu" (VIDEO)

Veoma interesantnih nekoliko sekundi je viđeno na ovom meču u Milanu.

  • Sport

  • 08. Sep. 2022  08. Sep. 2022

  • 0

Košarkaška reprezentacija Hrvatske uspjela je da savlada Ukrajinu u posljednjem kolu grupe C sa 90:85, čime su i potvrdili svoj plasman u narednu fazu takmičenja sa treće pozicije, ali ovom pobjedom su izbjegli i reprezentaciju Srbije u osmini finala (ukoliko Srbija savlada Poljsku).

Hrvati su ovdje dobro iskalkulisali šta im je potrebno i kako mogu da izbjegnu Srbiju u narednoj fazi, pa su ciljano igrali na taj rezultat, ali su pažljivo razmišljali i onome što će uslijediti poslije tog meča u osmini finala, piše  Telegraf.rs.

Da je Hrvatska slavila sa +8, oni bi išli na trećeplasiranu ekipu iz grupe gdje je Srbija, što je u ovom slučaju Finska, dok bi u četvrtfinalu igrali protiv Slovenije, dok će ovako ići na boljeg iz duela Litvanija - Španija, što je znatno lakše nego li meč sa Slovenijom, aktuelnim šampionom Evrope.

Bojan Bogdanović je pogodio uz faul za +7, da bi potom dobio instrukcije sa klupe da namjerno promaši bacanje, što je on krajnje "ofrlje" uradio. Potom je Hrvatska odlučila da ne odigra ni posljednji napad, što je izazvalo i konfuziju kod igrača Ukrajine, da bi posljednjih pet sekundi iskoristili da bi "iskulirali" i slavili sa pet poena razlike - 90:85.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...