UBIJEN JOVAN VUKOTIĆ: Vođa škaljaraca likvidiran u Turskoj

Za njegovu likvidaciju suprotstavljeni kavački klan navodno je spremio 900.000 eura.

  • Hronika

  • 08. Sep. 2022  08. Sep. 2022

  • 2

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić prema nezvaničnim saznanjima Kurira ubijen je večeras u Istanbulu.

Vukotić je pobjegao u augustu iz Crne Gore i nalazio se na međunarodnoj potjernici, a za njegovu likvidaciju suprotstavljeni kavački klan navodno je spremio 900.000 eura.

Kada je Vukotić bio u Centralnom zatvoru u decembru 2019., njegovu vjerenicu su na putu do Bačvanske zaustavila tri lažna policajca u namjeri da sipaju cijanid u hranu koju je ponijela za njega, ali su u tome spriječeni jer je ona tek išla u restoran po obroke.

Koliko su bili uporni u namjeri, govori i pokušaj njegove likvidacije u oktobru prošle godine, kada ga je Nikšićanin Petar Mujović pratio do policijske stanice, gdje je išao na saslušanje, ali ga je tamo razoružao Jovičin tjelohranitelj i uzeo mu pištolj.

Vukotić je u tajnim policijskim spisima označen kao apsolutni vođa škaljarskog kriminalnog klana.

Vukotić je bio u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su prije godinu raspisali poternicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...