BH. POLITIČARI SE OPRAŠTAJU OD KRALJICE ELIZABETE: Bisera Turković, Dragan Čović, Šefik Džaferović i Benjamina Karić odali počast

"Sa tugom sam primio vijest o smrti kraljice Elizabete II. Kraljevska porodica i kraljica Elizabeta II uvijek su bili veliki prijatelji Bosne i Hercegovine i ovo je tužan dan za sve nas", kaže Šefik Džaferović.

  • Vijesti

  • 08. Sep. 2022  09. Sep. 2022

  • 1

I bosanskohercegovački političari se opraštaju od britanske kraljice Elizabete II koja je večeras preminula u 96. godini.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) uputio je telegram saučešća, piše Klix.ba

"Sa tugom sam primio vijest o smrti kraljice Elizabete II. Kraljevska porodica i kraljica Elizabeta II uvijek su bili veliki prijatelji Bosne i Hercegovine i ovo je tužan dan za sve nas. Uime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće kraljevskoj porodici, vlastima i narodu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. U mislima i molitvama sam s vama", navedeno je u Džaferovićevom telegramu.

Saučešće britanskoj naciji i britanskoj vladi izrazila je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković (SDA). Prema njenim riječima, Elizabeta II će se pamtiti po dostojanstvu, gracioznosti i posvećenosti kraljevini.

Jedan od zamjenika predsjedavajućeg Doma Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a Dragan Čović je također izrazio saučešće. Istakao je da je ovo trenutak kada se podsjećamo na "kraljičino divno vodstvo".

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP) je također izrazila saučešće.

Kraljevsko prijestolje Velike Britanije preuzet će Elizabetin sin Charles. Elizabeta II je 70 godina bila kraljica, bila je najduže služeća kraljica u historiji Velike Britanije. Premijerka ove države Liz Truss je poručila da je Elizabeta II zaslužna zašto je "Britanija velika država".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...