O OVOME BRUJI ŠPANIJA: Barcelona sprema tužbu tešku 40 miliona eura, traže da...

Španjolski mediji pišu da će tužiti Atletico i to pokušati dokazati na sudu kako bi dobili 40 miliona eura.

  • Sport

  • 09. Sep. 2022  

  • 0

Antoine Griezmann postigao je tri gola u pet utakmica u ovoj sezoni i tako nagovijestio povratak u golgetersku formu. Usporedbe radi, u cijeloj prošloj sezoni za Atletico je zabio tek tri ligaška gola u 29 odigranih utakmica. Treba naglasiti i da Griezmann igra u vrlo ograničenoj minutaži pa na terenu prosječno provodi tek oko pola sata.

Protiv Porta je u igru ušao u 61. minuti i pogodio za pobjedu u Ligi prvaka, protiv Getafea je ušao u 62. minuti i postavio konačnih 3:0, a njegovim pogotkom Atletico je pobijedio Valenciju 1:0. Na travnjak je stupio u 64. minuti.

Upravo ovakva mala Griezmannova minutaža razlog je igre vrijedne 40 miliona eura koja se događa između Atletica i Barcelone, iz koje je i posuđen madridskom klubu. Dogovor klubova bio je Atletico toliko mora isplatiti Barceloni bude li Griezmann odigrao više od 50 posto utakmica bez obzira na to uđe li u igru od 1. ili 90. minute.

Tako to tumače u Kataloniji. U Madridu smatraju da se to odnosi na njegovu drugu sezonu i vrijeme provedeno na terenu pa se u klubu koriste strategijom u kojoj mu limitiraju minutažu.

Barcelona tvrdi da je Griezmann već ispunio dogovorenu klauzulu i traži svoj novac jer je po njenoj tvrdnji ta klauzula aktivirana ovog ljeta. Katalonci tvrde da je inicijalni dogovor bio posudba na godinu dana s opcijom produženja, a ne dvogodišnja posudba, a samim time žele dogovoren iznos. Španjolski mediji pišu da će tužiti Atletico i to pokušati dokazati na sudu kako bi dobili 40 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...