CRNOGORSKI KLANOVI RATOVALI I PREKO ČITULJA: Zvicer Vukotića nazvao manekenom, ubijeni vođa škaljaraca najavio osvetu za ubistvo oca

Jovan Vukotić, koji je u četvrtak uveče ubijen u Istanbulu pred suprugom i kćerkom, takođe se čituljom oprostio od svog kuma Igora Dedovića koji je zajedno sa Stevanom Stamatovićem ubijen u Atini.

  • Hronika

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 1

Crnogorski klanovi, među kojima rat bukti gotovo osam punih godina, nakon likvidacija istaknutih članova u čituljama koje su davali u dnevnim novinama nerijetko su najavljivali osvetu i slali signale suparničkoj strani, piše Kurir.

Vjerovatno najpoznatija čitulja bila je posvećena Vladimiru Roganoviću, a dao ju je navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer. Prema tadašnjim navodima, ovom čituljom on je poručio sada ubijenom Jovanu Vukotiću i njegovom bratu Igoru, da se rat neće završiti.

Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Posljednji pozdrav, bato - pisalo je u toj čitulji.

Kako se spekulisalo, "manekenom" je Zvicer tada nazvao Jovana Vukotića, a njegov brat Igor, koji je i dan danas u bjekstvu, bio je "lisica" iz ove čudnovate čitulje.

Jovan Vukotić, koji je u četvrtak uveče ubijen u Istanbulu pred suprugom i kćerkom, takođe se čituljom oprostio od svog kuma Igora Dedovića koji je zajedno sa Stevanom Stamatovićem ubijen u Atini.

- Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono za šta bi ti živio da si na mom mjestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo - ovim riječima se od ubijenog kuma Igora Dedovića oprostio Jovan Vukotić.

Sličan scenario dogodio se i u aprilu 2019., kad je ubijen otac Jovana Vukotića, Veselin Vukotić. Posebnu pažnju privukla je čitulja njegovog sina Jovana:

- Ponestalo mi je riječi. Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj vječni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života, a život je prolazan. Neka ti je vječna slava i hvala.

Osvetu su preko čitulja najavili i pripadnici kavačkog klana kada je Zvicerov kum Marko Vuković u januaru 2020. ubijen na Bežanijskoj kosi.

- Ne mogu ološi i bagra da ubiju ono ljudsko što si imao u sebi, to je vječno: riječ, obraz, pažnja, poštenje i dostojanstvo, ne znaju oni šta je to. A nesojima koji kukavički sa leđa udariše, plašeći se da stanu pred takvim čovjekom, neka Bog sudi - stoji u čitulji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...