OSIM NENADA STEVANDIĆA NIKO OD PREDSTAVNIKA VLASTI NIJE SE POJAVIO: Sahranjen osuđeni ratni zločinac Radoslav Brđanin

Od političkih predstavnika pojavio se samo Nenad Stevandić.

  • Vijesti

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 6

Osuđeni ratni zločinac Radislav Brđanin sahranjen je jučer na Rebrovačkom groblju u Banjaluci.

Od Brđanina su se oprostili porodica i mnogobrojni prijatelji .

alt

Na sahrani je, međutim, veliki broj ljudi komentarisao odsustvo predstavnika vlasti. Od političkih predstavnika pojavio se samo Nenad Stevandić.

Iako je Brđanin bio i ministar i poslanik prvog saveza NSRS, niko iz Vlade, Skupštine ili vlasti RS nije se pojavio ili poslao izaslanika.

Na sahrani su bili prisutni članovi asocijacije stvaralaca te bivši poslanici i funkcioneri: Vladimir Lukić, Ranko Nedič, Stevan Medić, Milan Ninkovic i Slobodan Bijelić.

alt

Zanimljivo da je na sahrani pored Nenada Stevandića primjećen i Obrad Kesić, šef predstavništva RS u Washingtonu.

Brđanin je 3. septembra pušten iz pritvorske jedinice u Ševeningenu, prethodno je 23 godine proveo u zatvoru u Danskoj zbog ratnih zločina na području Prijedora, Banja Luke i ostatka Krajine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...