UZAVRELA ATMOSFERA U ZAGREBU; PROSVJEDNICI NA RUBU ŽIVACA: Na protestima ispred HDZ-a uhapšen maloljetnik, imao bombu punjenu ekserima i molotovljev koktel

Na fotografiji s mjesta događaja, koje je fotografirao reporter Indexa, vide se policajci u civilu koji okružuju mladića dok ga njihovi kolege drže na zemlji.

  • Regija

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 0

Policija je danas intervenisala tokom protesta ispred HDZ-a i privela mladića, koji je navodno sa sobom imao zapaljiva i eksplozivna sredstva.

Na fotografiji s mjesta događaja, koje je fotografirao reporter Indexa, vide se policajci u civilu koji okružuju mladića dok ga njihovi kolege drže na zemlji.

Kako neslužbeno saznaje Index, mladić je imao molotovljev koktel i improviziranu bombu punjenu ekserima.

Iz zagrebačke policije za Index su potvrdili da je pred sam kraj protesta, oko 14:40, privedena jedna maloljetna osoba. U toku je utvrđivanje svih okolnosti s obzirom na specifičnu situaciju.

Podsjećamo, inicijativa "Slobodni zajedno" organizirala je u subotu protest pred HDZ-om, tražeći ostavku Vlade i vanredne izbore, pri čemu su se mogle čuti i poruke koje nemaju veze s proklamiranim ciljem - protiv uvođenja eura, rodne ideologije ili Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Protest je organiziran nakon izbijanja afere s velikom pljačkom u Ini, a organizatori su poručivali da "Vladi treba dati otkaz" zbog te i niza drugih korupcijskih afera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...