NAJGORE TEK SLIJEDI: Očekuje nas novi rast cijena zimskih guma, poskupljuju čak za…

Također, visoke cijene nafte, plina i električne energije povećale su i troškove proizvodnje.

  • Auto

  • 13. Sep. 2022  

  • 0

Istraživanja dva internetska portala Check24 i Alzura u Njemačkoj pokazala su da su cijene zimskih guma više i do 21 posto u odnosu na prošlogodišnje.

Check24 je za 100 najprodavanijih zimskih guma putem portala izračunao da će poskupljenje biti gotovo 21 posto. Poskupjele su i cjelogodišnje gume, ali ne u tolikoj mjeri (16 posto). U Alzuri je zabilježen rast nabavnih cijena u maloprodaji od 18,9 posto. One su prvih dana septembra u prosjeku dosegle 83,27 eura po gumi. Usporedbe radi, ta ista cijena je prije godinu dana iznosila 70 eura.

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2022/09/winter-tires-4664205_960_720.jpg

Do prije nekoliko mjeseci, industrija guma još uvijek je uglavnom dobivala važne sirovine kao što su čađa i sintetička guma iz Rusije i Ukrajine. Također, visoke cijene nafte, plina i električne energije povećale su i troškove proizvodnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...