GOTOVO SVI PRAVIMO VELIKU GREŠKU: Evo šta ne treba uraditi kada na vozilo stavite nove automobilske gume…

Pripazite i kad je vrijeme kišovito.

  • Auto

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

Ukoliko ste kupili nove automobilske gume ovo trebate znati.

Ako ste upravo skinuli s točkova loše gume nije loše nakon kupovine i postavljanja guma imati na umu da je to ipak novi proizvod, koji zahtijeva određenu prilagodbu i praktičan rad prije nego što razvije sve potencijale. Konkretno, neki proizvođači guma i navode upozorenje uz svoje gume (treba čitati deklaraciju na gumama, odnosno papiranatu naljepnicu). Tokom procesa proizvodnje guma mazivo za odvajanje nanosi se na nove automobilske gume kako bi ih skinuli sa strojeva za oblikovanje i dali im sjaj te ih konzervirali. Međutim, zbog tog maziva su vaše nove gume nešto skliskije.

Neki proizvođači će vam odmah dati gume koje nemaju taj sloj maziva i s njima možete voziti normalno. Kod drugih, potrebno je pripaziti i voziti opreznije nekoliko stotina kilometara, dok se taj film ne skine s gume. Pripazite i kad je vrijeme kišovito. Naravno, to ne znači da na cesti na kojoj je ograničenje 80 km/h morate voziti 20 km/h, ali budite oprezni i ne pretjerujete s brzinom, posebno u zavojima. Također, kad kupujete nove gume, raspitajte se u trgovini trebate li s tim modelom guma na početku biti oprezniji u vožnji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...