SKANDALOZNI SNIMCI IZ FRANCUSKE: Neredi na utakmici Lige prvaka, njemački navijači nacistički pozdravljali…

Prve bengalke bačene su s parkirališta na kojem je smješteno više od 3.000 njemačkih navijača u smjeru North Benda, gdje se okupljaju najvatreniji navijači OM-a.

  • Sport

  • 14. Sep. 2022  14. Sep. 2022

  • 1

Navijači Marseillea i Eintrachta iz Frankfurta bacali su dimne bombe i bengalke na stadionu Vélodrome nekoliko minuta prije početka utakmice Lige prvaka između ove dvije ekipe.

Prve bengalke bačene su s parkirališta na kojem je smješteno više od 3.000 njemačkih navijača u smjeru North Benda, gdje se okupljaju najvatreniji navijači OM-a.

Francuzi su odgovorili također bacanjem nekoliko dimnih bombi i bengalki ka njemačkim navijačima, koji su u pratnji policije sigurno stigli na Vélodrome. Utakmica između dvije ekipe je klasificirana kao visokorizična.

Unutar stadiona njemački navijači su nacistički pozdravljali na tribini za posjetitelje, navela je policija.

Od ponedjeljka navečer navijači iz Frankfurta i Marseillea pokušali su se sukobiti u središtu grada, uhapšeno je osam osoba, uključujući jednog Nijemca, većina njih zbog nošenja oružja. 

Inače, utakmica je završila pobjedom gostiju 0:1.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...