SANJA VULIĆ OPET OPTUŽUJE SCHMIDTA: "Imam informacije da je pisao instrukcije kako da se Trivić ponaša na posebnoj sjednici NSRS-a"

Instrukcije, navodno, nose naziv "Upute za poslanike opozicije u manjem bh. entitetu".

  • Vijesti

  • 14. Sep. 2022  

  • 0

Članica Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da će poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a igrati dvostruku igru u namjeri da ispuni naloge stranaca, što mora, ali i da pokuša da zadovolji i želje naroda u Republici Srpskoj zbog predstojećih izbora.

"Za razliku od nje i njenih ‘vratolomija‘ s ciljem da iz svega izađe ‘čista‘ i pred svoje mantore, ali i narod, odnosno potencijalne birače, Milorad Dodik ima samo jedan cilj - da odbrani dostojanstvo i strateške interese Republike Srpske", istakla je Vulić povodom današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatrana izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

"STRANCI POMAŽU TRIVIĆ"

Vulić je naglasila da su strani mentori, predvođeni visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, priskočili "u pomoć" Jeleni Trivić kako bi je izbavili iz ove nezavidne situacije i poslali joj tri rješenja, odnosno opcije prvenstveno za njeno, ali i ponašanje ostalih opozicionih poslanika na današnjoj sjednici.

 

"U prvoj se Trivić sugeriše da se pojavi na sjednici i stavi fokus na teme koje građane bole, a o kojima su s njom već razgovarali, a to su kriminal i korupcija. Prema tim uputama, Trivić na tome treba što više da insistira kako bi isprovocila Dodika", rekla je Vulić, dodavši da se u instrukcijama jasno poručuje Trivić - "Što više isprovocirate Dodika, biće bolje za Vaš rejting, a tokom glasanja, izađite iz sale i objasnite medijima da je sjednica predizborni trik".

VIŠE OPCIJA ZA TRIVIĆ

Prema njenim riječima, druga opcija koju su Trivić ponudili njeni nalogodavci jeste da uopšte ne ide na sjednicu, a argumenti i opravdanje pred biračima je da "ne želi učestvovati u predizbornim trikovima" i samim tim izbjegla bi i glasanje.

"A treća uputa Trivić glasi: ‘Kako biste sačuvali svoju ulogu patriote, bitno je da se pojavite. Tokom glasanja napustite salu, a ostale kolege podijelite. Jedni neka prate Vas, drugi neka glasaju i na taj način imate argument za javnost‘", istakla je Vulić.

 

Ona je dodala da je ovu informaciju dobila od pojedinih opozicionih poslanika koji su zgroženi sadržajem instrukcija koju je, kako su rekli, Schmidt pisao za svog pulena Jelenu Trivić.

Vulić je dodala da instrukcije nose naziv: "Upute za poslanike opozicije u manjem bh. entitetu".

Podsjetimo, u Banjaluci će danas biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Odluka o davanju agremana usvojena je bez konsenzusa na 157. posebnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 2. septembra.

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...