RAMZAN KADIROV POZVAO SVE POLITIČARE DA FINANSIRAJU RAT U UKRAJINI: "Ja bih proglasio vanredno stanje"

Nakon toga, Kadirov se osvrnuo i na to kakve bi on odluke donio da je na mjestu Putina.

  • Svijet

  • 14. Sep. 2022  14. Sep. 2022

  • 3

Lider Čečenije Ramzan Kadirov pozvao je sve ruske regije da daju finansijska sredstva, ali i ljudske resurse za nastavak rata u Ukrajini.

Nešto ranije, Kadirov je pojasnio kako je čečenskim zvaničnicima dao uputstva da se sastave spiskovi svih onih koji žele da idu u Ukrajinu na ratišta.

"Ne smijemo čekati mobilizaciju, svaka regija mora obezbijediti sredstva i snage koje ima. Neka ponude šta mogu. Pričati je lako, kucati je lako, ali raditi je nešto sasvim drugo",  rekao je Kadirov.

Nakon toga, Kadirov se osvrnuo i na to kakve bi on odluke donio da je na mjestu Putina.

"Da se ja pitam, proglasio bih vanredno stanje u cijeloj zemlji i upotrijebio bilo koje oružje, jer smo danas u ratu s cijelim NATO-om. To je moje mišljenje. Ovo ne govorim kao šef republike već kao građanin, patriota i dobrovoljac koji pomaže momcima", poručio je šef Čečenije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...