ŠOK NA EUROBASKETU: Poljska izbacila branioca titule Sloveniju

Aktuelni prvaci Evrope su nakon velike drame izgubili od Poljske sa 87:90 i tako se oprostili od Eurobasketa.

  • Sport

  • 14. Sep. 2022  14. Sep. 2022

  • 0

Aktuelni prvaci Evrope su nakon velike drame izgubili od Poljske sa 87:90 i tako se oprostili od Eurobasketa.

U prvoj četvrtini su obje ekipe bile izuzetno šuterski raspoložene, ali je Poljska imala blagu prednost na kraju 26:29. Očajnu drugu četvrtinu je Slovenija odigrala, nisu imali rješenje za odbranu Poljske, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 39:58, imala je Poljska i +23 u jednom momentu utakmice.

Treća dionica donosi potpunu domininaciju Slovenije, sve što nisu mogli u drugoj, u trećoj su uspjeli pogoditi i riješili su je u svoju korist sa 24:6. U četvrtoj dionici imala je Slovenija i +6, ali raspoloženi Ponitka je vodio Poljsku do pobjede i polufinala. Na kraju rezultat je glasio 87:90 za Poljsku.

U reprezentaciji Poljske najefikasiniji bio je Ponitka sa 26 poena i 15 skokova, dok je u reprezentaciji Slovenije najbolji bio Vlatko Čančar sa 21 poenom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...