NA PRIJEDLOG NOVALIĆA I MILIĆEVIĆ: Nezaposleni u FBiH će dobiti novčanu pomoć

To će biti izvršeno izmjenom, odnosno dopunom Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2022  15. Sep. 2022

  • 2

Na prijedlog premijera i dopremijerke Federacije BiH Fadila Novalića i Jelke Milićević, Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu izrazila opredjeljenje za uspostavom programa novčane pomoći nezaposlenim osobama u okviru Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu.

To će biti izvršeno izmjenom, odnosno dopunom Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena.

Ured premijera zadužen je da za narednu sjednicu Vlade Federacje BiH pripremi izmjenu, odnosno dopunu ove uredbe.

Vlada je zadužila Federalni zavod za zapošljavanje, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike da, u roku od pet dana, pripreme listu nezaposlenih osoba sa evidencija službi za zapošljavanje na dan 31. august 2022. godine, a iz koje će biti isključene osobe koje su pravo ostvarile po osnovu Poglavlja III i Poglavlja IV Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena.

Novac potreban za realizaciju ove mjere bit će osiguran u okviru Budžeta FBiH za 2022. godinu.

Federalno ministarstvo finansija zaduženo je da osigura, putem preraspodjele sredstava između budžetskih korisnika, dovoljan iznos sredstava u tekućoj rezervi Vlade Federacije BiH za implementaciju programa pomoći nezaposlenim osobama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...