MAJKE SREBRENICE PROZVALE LAVROVOVU GLASNOGOVORNICU: Poziv Mariji Zaharovoj da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici

"Licemjerne izjave ruskih zvaničnika o ratnom zločincu samo dokazuju da je Rusija i danas uz one koji su mučki ubijali djecu, starce i žene. Fašizmu nema mjesta u modernom svijetu”, navele su Majke Srebrenice.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2022  15. Sep. 2022

  • 1

Povodom zahtjeva glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marije Zaharove, koja je pozvala na oslobađanje ratnog zločinca Ratka Mladića oglasile su se i Majke Srebrenice te posebnu poruku uputile Zaharovoj.

“Zaharova kao veliki humanitarac da dođe prizna i pokloni se žrtvama genocida u Srebrenici. Licemjerne izjave ruskih zvaničnika o ratnom zločincu samo dokazuju da je Rusija i danas uz one koji su mučki ubijali djecu, starce i žene. Fašizmu nema mjesta u modernom svijetu”, navele su Majke Srebrenice na Twitteru.

Posebnu poruku su poslale u vezi s puštanjem osuđenog ratnog zločinca Mladića na slobodu.

“Želje Zaharove, a i Ambasade Rusije u Bosni i Hercegovini će ostati puste jer osuđeni ratni zločinac neće doživjeti slobodu!”, poručile su Majke Srebrenice.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova Rusije navelo je danas da nakon što su “vidjeli medijske napise o hospitalizaciji Ratka Mladića u Haagu uzrokovanoj naglim pogoršanjem njegova zdravstvenog stanja”, smatraju da “bi bila ispravna odluka Rezidualnog mehanizma da oslobodi Ratka Mladića iz humanih razloga”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...