NOVI UDARAC PUTINU: Američki predsjednik Joe Biden donio je ključnu odluku...

Biden je odobrio pomoć koristeći svoje predsjedničke ovlasti koje mu dopuštaju da odobri premještaj viška oružja iz američkih zaliha.

  • Svijet

  • 16. Sep. 2022  16. Sep. 2022

  • 12

Američki predsjednik Joe Biden najavio je novi paket naoružanja vrijedan 600 miliona dolara kojim će pomoći ukrajinskoj vojsci u borbi protiv Rusije, navodi se u memorandumu Bijele kuće koji je u četvrtak poslan State Departmentu.

Biden je odobrio pomoć koristeći svoje predsjedničke ovlasti koje mu dopuštaju da odobri premještaj viška oružja iz američkih zaliha.

U dopisu se ne navodi kako će se novac koristiti, ali nekoliko je izvora reklo Reutersu kako se očekuje da će paket sadržavati municiju, uključujući više topničkih raketnih sistema visoke mobilnosti (HIMARS).

Paket će sadržavati i municiju za haubice (topničko oružje), tvrde dva izvora koji su željeli ostati anonimni jer nisu ovlašteni javno govoriti.

U dopisu se također spominje da će se novac koristiti za vojno obrazovanje i obuku.

Washington je vladi u Kijevu od početka ruske invazije poslao vojnu pomoć vrijednu oko 15,1 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...