PROCURIO SNIMAK HORORA U SUSJEDSTVU: Specijalci u akciji, ubicu su priveli navalnim vozilom, mitraljezom je sijao smrt...

Navalnim vozilom Gurka priveli su osumnjičenog, a snimku hapšenja objavili su na YouTubeu.

  • Hronika

  • 17. Sep. 2022  

  • 2

U karlovačkom predgrađu Lemić Brdo došlo je do pucnjave vatrenim oružjem te je policija potvrdila kako je jedna osoba poginula i jedna ranjena te da je policija na mjestu događaja i otklonjena je svaka daljnja opasnost za građane.

Policija je počinitelja ubistva i ranjavanja ubrzo pronašla i on je, stoji u kratkom saopćenju, “pod nadzorom policije”.

U policijskom saopćenju stoji da su po dojavi “na mjesto događaja žurno upućeni policijski timovi te je zatečena jedna mrtva i jedna ozlijeđena osoba te da su ubrzo na terenu, u mjestu Lemić Brdo, pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem".

Na terenu ne postoji nikakva opasnost za građane i mještane navedenog naselja, poručeno je.

Na mjestu događaja slijedi daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica i nadopuna ove informacije.

Odmah nakon pucnjave policija je opkolila područje, stigla je i hitna, no ranjenom muškarcu nisu mogli prići jer počinitelj nije bio pod kontrolom policije.

Radio Mrežnica javlja da je počinitelj uhićen u 20,25 sati, nakon što su na teren stigli pripadnici ATJ Lučko.

Pišu i da je počinitelj stariji muškarac, nekadašnji lovac i umirovljenik, a mještani za Radio Mrežnicu kažu da mu se očito “smračilo” pred očima pa je svoje probleme odlučio riješiti na najgori mogući način. Navodno je spominjao kolege lovce i prijetio im. Svjedoci s Lemić Brda i mještani kažu da je muškarac bio totalno rastrojen, šetao je po mjestu i pucao.

Svjedoci kažu da je u svom sumanutom pohodu pucao iz puškomitraljeza.

Kako Hina doznaje neslužbeno, od jednog mještanina, poginuli je ubijen u svom dvorištu, a ubio ga je mještanin kojeg zovu Para, za kojeg se govori da je već bio i zatvorski kažnjavan.

Odmah po zaprimanju dojave o pucnjavi, Policijska uprava karlovačka žurno je uputila na teren policijske timove - pripadnike temeljne, kriminalističke i interventne policije.

S obzirom na informacije da je osoba i dalje naoružana, upućen je alarm Antiterorističkoj jedinici Lučko, koja je prema Karlovcu uputila više taktičkih timova. Pripadnici ATJ Lučko izvršili su zadatak za 40 minuta (vrijeme od trenutka alarmiranja do svladavanja osobe), navodi se u priopćenju.

U karlovačkom predgrađu Lemić Brdo ranije večeras došlo je do pucnjave vatrenim oružjem, u kojem je jedna osoba poginula, a jedna je ranjena. Policija je počinitelja ubojstva i ranjavanja ubrzo pronašla i on je “pod nadzorom policije”.

U policijskom priopćenju stoji da su po dojavi “na mjesto događaja žurno upućeni policijski timovi te je zatečena jedna mrtva i jedna ozlijeđena osoba, te da su ubrzo na terenu, u mjestu Lemić Brdo, pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem".

Na mjestu događaja slijedi daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica i nadopuna ove informacije.

Kako Hina doznaje neslužbeno, od jednog mještanina, poginuli je S.L, star oko 65 godina, te je ubijen u svom dvorištu, a ubio ga je mještanin kojeg zovu Para, za kojeg se govori da je već bio i zatvorski kažnjavan.

Iz Ravnateljstva policije priopćili su da su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ) u Lemić Brdu izvršili zadatak za 40 minuta - od trenutka alarmiranja do svladavanja osobe koja se dovodi u vezu s pucnjavom.

Navalnim vozilom Gurka priveli su osumnjičenog, a snimku hapšenja objavili su na YouTubeu.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...