ANA BRNABIĆ SPREMNA ZA NOVI MANDAT: "Sve su to ispravne, dosljedne i dobro planirane politike koju Srbija godinama vodi, a koju je trasirao, predsjednik Aleksandar Vučić….“

- To sve ukupno slabi poziciju Prištine u želji da postane član međunarodnih organizacija - rekla je za Politiku Brnabić, koja je i mandatar za sastav nove vlade Srbije.

  • Regija

  • 17. Sep. 2022  

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdi da će u budućnosti biti još više zemalja koje će povući priznanje Kosova.

- To sve ukupno slabi poziciju Prištine u želji da postane član međunarodnih organizacija - rekla je za Politiku Brnabić, koja je i mandatar za sastav nove vlade Srbije.

-Bez bilo kakve dileme, povlačenje priznanja jedan je od najznačajnijih pokazatelja ispravne, dosljedne i dobro planirane politike koju Srbija godinama vodi, a koju je trasirao, predsjednik Aleksandar Vučić.

Bivši šef diplomatije Srbije Ivica Dačić rekao je za Politiku da će broj država koja povlače priznanje biti sve veći.

-Ova akcija Beograda ruši zapadni koncept da je sve gotovo, a ništa nije gotovo, niti će Srbija da prizna samoproglašeno Kosovo. Situacija je drastično promijenjena u posljednjim godinama. Sada je broj država koje su povukle priznanje u korist Srbije – od 193 članice UN-a, više od sto njih ne priznaje takozvano Kosovo - dodao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...