BRNABIĆ IPAK RASPISALA IZBORE ZA BEOGRAD: "Ne mislim da je dobro..."

Ona je rekla da joj je posebno zabrinjavajuće što su predstavnici SPN odbili eksplicitno da rade zajedno na daljoj implementaciji preporuka ODIHR.

  • Regija

  • 03. Apr. 2024  

  • 2

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je kako će danas raspisati izbore za Beograd.

"To kaže zakon i Ustav, i ja ne mogu preko toga. Dakle, izbore raspisujem danas, najkasnije do ponoći, što nalaže Ustav", rekla je Branbić na konferenciji poslije kolegijuma o izbornim uslovima.

Brnabić je izjavila danas da joj je izuzetno žao što nisu postigli dogovor sa opozicijom na Kolegijumu o kome se raspravljalo o primjeni preporuka ODIHR i izbornim uslovima za predstojeće beogradske i lokalne izbore, ali da opozicija nije željela ni da razmotri alternativne prijedloge koje je iznijela.

"Predstavnici opozicije okupljeni oko koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ nisu željeli da razmotre alternativni predlog. Nisam došla da kažem ‘ne’ već sam od ponedjeljka razmišljala šta sam mogla da im ponudim da im izađemo u susret da se dođe do kompromisa. Kompromis je ključna reč", poručila je Brnabić na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Ona je dodala da je opozicija, nažalost, ponovila svoj ultimatum.

"Ne mislim da je dobro, posebno u politici, razgovarati jezikom ultimatuma i nadam se da će ponovo razmotriti ono što smo im ponudili", dodala je Brnabić.

Ona je rekla da joj je posebno zabrinjavajuće što su predstavnici SPN odbili eksplicitno da rade zajedno na daljoj implementaciji preporuka ODIHR.

Moja vrata ostaju otvoreno i time sam zaključila današnji sastanak – rekla je Brnabić.

(Alo.rs)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...