ŽELJKO KOMŠIĆ OTVORIO TURNIR U ČAST MAJE ĐOKIĆ: "Nikada ne smijemo zaboraviti našu djecu!"

Turnir se održava u čast bivše odbojkašice ovog kluba Maje Đokić koja je poginula prije 27 godina u opkoljenom Sarajevu, a okuplja mlade odbojkaše iz naše zemlje, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

  • Sport

  • 17. Sep. 2022  

  • 1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, na poziv Odbojkaškog kluba "Bosna" iz Sarajeva, otvorio je 2. memorijalni turnir „Maja Đokić“ u Skenderiji.

Turnir se održava u čast bivše odbojkašice ovog kluba Maje Đokić koja je poginula prije 27 godina u opkoljenom Sarajevu, a okuplja mlade odbojkaše iz naše zemlje, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Predsjednik Komšić otvorio je turnir  zajedno sa Majinim bratom Igorom, poručivši da je ovaj turnir od velikog značaja i nosi simboličnu poruku. 

"Sarajevo je prepuno simbola stradnja nevinih ljudi u proteklom ratu, djece, što je najgore. Maja je jedan od tih simbola. Nažalost, Maja nije sa nama već 27 godina, a njeni roditelji i porodica najbolje znaju kako je živjeti sa tom bolnom činjenicom.  U tragediji koja je Majinu porodicu zadesila pred sami kraj rata satkane su sve tragedije i besmisao ratova. Ne smijemo nikada zaboraviti našu djecu, trebamo čuvati sjećanje na njih, na Maju.

S vremena na vrijeme svi mi u BiH se trebamo prisjetiti šta se sve dešavalo u periodu od 1992. - 1995., koliko je nevine djece stradalo u tom paklu rata i šta je sve izgubljeno. Čestitam organizatorima i hvala im što ovim čuvaju sjećanje na Maju i sve stradale sugrađane. Našim gostima, vama djeco, koji ste došli iz susjednih zemalja i regije želim dobrodošlicu u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, da uživate, želim vam fer i sportsku borbu. Čast mi je proglasiti turnir otvorenim. Sretno!“, poručio je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...