OBJAVLJENI JEZIVI SATELITSKI SNIMCI MASOVNE GROBNICE U IZJUMU: Na nekim tijelima pronađena je užad oko vrata

Prva satelitska fotografija (naslovna slika) prikazuje rusku artiljeriju smještenu u blizini ulaza na groblje u Izjumu.

  • Svijet

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 1

Kompanija Maxar Technologies objavila je satelitske snimke koje prikazuju masovnu grobnicu u istočnom ukrajinskom gradu Izjumu, kojeg su nedavno napustile ruske snage u bijegu pred ukrajinskom protuofanzivom.

Ukrajina, podsjetimo, tvrdi da je u masovnoj grobnici u Izjumu pronađeno 440 tijela, među kojima su tijela ukrajinskih vojnika i civila.

Kako je javio Reuters, na nekim tijelima pronađena je užad oko vrata, a nekima su pak ruke bile vezane, što sugerira da nisu ubijeni prilikom granatiranja, nego su smaknuti.

Prva satelitska fotografija (naslovna slika) prikazuje rusku artiljeriju smještenu u blizini ulaza na groblje u Izjumu. Nastala je 8. aprila ove godine, kad je grad bio pod ruskom okupacijom.

Druga fotografija (ispod) nastala 24. marta prikazuje oštećenu bolnicu i okolne zgrade u Izjumu.

alt

Sljedeća fotografija nastala 29. avgusta prikazuje isto mjesto.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...