SEDAM STEPENI PREMA RICHTERU: U razornom zemljotresu srušene zgrade, pao most, voz iskočio iz šina, izdano upozorenje od cunamija…

Ovako snažnom udaru, prethodio je i potres magnitude 6.5 na tek 7.3 kilometra od površine tla.

  • Svijet

  • 18. Sep. 2022  

  • 1

Razoran potres magnitude 7  pogodio je južni dio Tajvana oko 15 h po lokalnom vremenu, odnosno 9 sati prema srednjoeuropskom, zabilježio je EMSC. Epicentar je bio u okrugu Taitung koji je, srećom, rijetko naseljen. 

Tajvanski mediji objavili su da se niska zgrada u kojoj se nalazila trgovina srušila u Yuliju i da su spasilački radovi počeli oslobađati četvero ljudi unutra, dok se sumnja da je jedno vozilo bilo na mostu koji se srušio, prenosi Reuters. Također je izdano i upozorenje od tsunamia, no ubrzo je povučeno. 

Ovako snažnom udaru, prethodio je i potres magnitude 6.5 na tek 7.3 kilometra od površine tla.

Prema izvještavanju lokalnih medija, prijavljena je velika šteta - zabilježeni su teški odroni zemlje, urušavanje kamenoloma...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...