VEČERAS SPEKTAKL NA GRBAVICI: Željo slavi 101. rođendan, poznati sastavi

Na stadionu Grbavica u Sarajevu igra se meč 11. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Željezničar i FK Sloga Merdian.

  • Sport

  • 18. Sep. 2022  

  • 0

Na stadionu Grbavica u Sarajevu igra se meč 11. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Željezničar i FK Sloga Merdian.

Glavni sudija današnjeg meča je Sabrija Topalović iz Zenice, a pomagat će mu Mirza Čejvanović iz Tuzle i Bojan Makarić iz Bijeljine. Četvrti sudija je Dražen Marić iz Bijeljine, a delegat susreta Safet Radmilović iz Goražda.

Željezničar se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premijer lige BiH i eventualnom pobjedom mogao bi barem nakratko (Široki Brijeg igra malo kasnije) zasjesti na prvu poziciju. Plavi su u posljednja tri kola osvojili sedam bodova i nalaze se u dobroj formi, baš kao i Sloga koja je u prošlom kolu prekinula niz poraza pobjedom protiv prvaka Zrinjskog. Ekipa iz Doboja se nalazi na visokoj šestoj poziciji pa nas sigurno očekuje zanimljiva utakmica na Grbavici.

Vatreno je bilo u Sarajevu, ali i širom Bosne i Hercegovine prošle godine na današnji datum kada je Željezničar slavio 100. rođendan. To znači da Plavi danas slave 101. godinu od osnivanja pa tako ne sumnjamo u spektakl na stadionu Grbavica.

Sastavi za današnji meč

Za Željezničar od prve minute igraju: Bender, Malić, Kosorić, Drina, Galić, Hodžić, Beća, Štilić, Santos, Amoah i Haračić.

Na klupi su: Muftić, Hajdarević, Cocalić, Subašić, Mekić, Bekrić, Šehić i Beganović.

Za Slogu od prve minute igraju: Dabić, Popara, Stevanović, Janković, Kujundžić, Čolić, Stapić, Ristić, Baštić, Milanović i Kulenović.

Na klupi su: Đulčić, Hasanbegović, Zajić, Đorić, Milaković, Krstovski, Šaula i Starčević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...