SRAMOTNI PRIZORI U GLAVNOM GRADU BiH: Električni romobil završio u kontejneru

Tako je ovaj trend savremene tehnologije zaživio i u Sarajevu, a sa njim su došli i problemi.

  • Društvo

  • 18. Sep. 2022  

  • 0

Korištenje električnih romobila pokazalo se kao dobro rješenje u vremenu poskupljenja cijena goriva.

Tako je ovaj trend savremene tehnologije zaživio i u Sarajevu, a sa njim su došli i problemi.

To se ponajviše ogleda u nesavjesnom parkiranju trotineta na zelenim površinama i po trotoarima, uslijed čega su pojedine općine bile primorane reagovati.

Komunalne i inspekcijske službe po nalogu Općine Stari Grad nedavno su provele akciju uklanjanja nelegalno odloženih električnih romobila na javnim površinama, a sve o trošku vlasnika, odnosno kompanija koje vrše njihovo iznajmljivanje.

Osim toga, izmjenama Zakona u uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo uvedene su novčane kazne za kretanje bicikala, mopeda i električnih balansirajućih prijevoznih sredstava na površinama koje su namijenjene za kretanje pješaka.

Kazne se kreću u rasponu od od 50 do 250 KM.

Međutim, ponekad i građani uzmu stvar u svoje ruke. Tako je na Facebook grupi ‘Čudne slike Sarajeva’ objavljena fotografija trotineta u kontejneru na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Nije poznato ko stoji iza fotografije ni ko je smjestio romobil u kontejner, pa se pretpostavlja da je bio smetnja na ulici zbog nepropisnog parkiranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...