PLENKOVIĆ IZLAZI IZ IZOLACIJE: Već će sutra voditi sjednicu Vlade Hrvatske, ima negativan test na koronu

"Slijedom negativnog nalaza, kao i dobrog zdravstvenog stanja, predsjedniku vlade s današnjim danom završava mjera izolacije koja mu je određena", kažu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

  • Regija

  • 18. Sep. 2022  

  • 1

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u srijedu je bio pozitivan na koronavirus, a danas već ima negativan nalaz.

Tako nakon pet dana izolacije od sutra nastavlja s radom.

Iz HZJZ-a su objavili da je sve u skladu s uputama, a Plenković će sutra voditi sjednicu Vlade, a potom će održati i press konferenciju.

“U skladu s preporukama HZJZ-a o postupanju s oboljelima od bolesti COVID-19 i prekidu izolacije, predsjednik Vlade danas se testirao na prisutnost koronavirusa, a nalaz je negativan. Slijedom negativnog nalaza, kao i dobrog zdravstvenog stanja, predsjedniku vlade s današnjim danom završava mjera izolacije koja mu je određena. Sutra će se održati sjednica Vlade u NSK u 14 h. Sjednicu će voditi premijer Plenković. Iza sjednice održat će i konferenciju za medije”, priopćili su iz Vlade.

U uputama HZJZ-a stoji da se izolacija može prekinuti peti dan trajanja uz negativan brzi antigenski test.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...