NOVI HAKERSKI NAPAD NA INSTITUCIJE BiH: Na udaru Služba zajedničkih poslova

Hakerski napad desio se i na stranicu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine također prije deset dana, i ta stranica je i dalje nedostupna.

  • Vijesti

  • 19. Sep. 2022  

  • 0

Zaposlenim u institucijama Vijeća ministara Bosne i Hercegovine stigla je jutros instrukcija da ne pale računare dok ne dobiju drugačiju instrukciju.

Prema informacijama Faktora, ponovo je hakovana stranica Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, čiji se informatičari bore da otklone opasnost.

Ovo nije prvi put da se Služba za zajedničke poslove bila meta hakerskog napada.

Meta je prije desetak dana bila i web stranica Vijeća ministara BiH, koja je trenutno u funkciji.

Hakerski napad desio se i na stranicu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine također prije deset dana, i ta stranica je i dalje nedostupna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...