KANAĐANKU SILOVALA DVOJICA SARAJLIJA: Suprug otkrio detalje, razočaran što nadležni ne žele rasvjetliti slučaj

Oslobođenju se obratio suprug oštećene koji sumnja da nadležni organi žele da rasvijetle ovaj slučaj.

  • Hronika

  • 19. Sep. 2022  

  • 0

Redakciji Oslobođenja obratio se Ted Pilkati iz SAD-a koji tvrdi da je njegova supruga, Kanađanka sa stalnim boravištem u SAD-u, u augustu ove godine silovana u Sarajevu.

POSEBAN TRETMAN

- Moja supruga je u augustu bila u posjeti Sarajevu i tada je silovana u jednom stanu. Veoma smo zabrinuti za ovaj slučaj jer smo se, od trenutka kada je krivično djelo prijavljeno, suočili sa tužilaštvom koje je potpuno nevoljno i sumnjičavo prema optužbama moje supruge. Suočili smo se sa značajnim okrivljavanjem žrtava sa skoro svih nivoa pravosudnog sistema i rečeno nam je da će počinitelj vjerovatno biti pušten na slobodu, kaže Pilkati.

Navodi da ne traži poseban tretman prema svojoj supruzi.

- Ona je odlučno izjavila da ne želi da se upušta u bilo kakve seksualne odnose, ali su silovatelji to ignorisali. Bila je pijana, a oni su to iskoristili, tvrdi Pilkati.

U sarajevskoj policiji nam je potvrđeno da su u augustu ove godine zbog ovog krivičnog djela uhapšene dvije osobe, koje su nakon ispitivanja i po odluci postupajućeg tužitelja Tužilaštva Kantona Sarajevo puštene na slobodu.

- Izvještaj protiv osumnjičenih je dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo 15. augusta zbog krivičnog djela silovanja, potvrđeno je za Oslobođenje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

ZAŠTITA POSTUPKA

Prema našim saznanjima, silovanje se desilo u stanu koji je smješten u sarajevskoj Ulici Đoke Mazalića, a jedan od osumnjičenih je 25-godišnji Sarajlija A. B. (identitet poznat redakciji).

Na naš upit u kojoj je fazi ova istraga, te zbog čega su osumnjičeni pušteni na slobodu, u Tužilaštvu Kantona Sarajevo nam je rečeno: “U skladu sa Zakonom predviđene zaštite krivičnog postupka, Tužilaštvo trenutno ne može davati informacije iz navedenog predmeta.” 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...