GASNI (JIN)PING-PONG: Rusija obustavlja isporuke gasa Kini

Održavanje je planirano dva puta godišnje, u proljeće i jesen-

  • Ekonomija

  • 20. Sep. 2022  20. Sep. 2022

  • 0

Ruski Gazprom saopštio je da će obustaviti isporuku gasa Kini kroz gasovod "Snaga Sibira" između 22. i 29. septembra zbog planiranih radova na održavanju.

Kompanija je saopštila da je po ugovoru sa Kineskom nacionalnom naftnom korporacijom (CNPC) takvo održavanje planirano dva puta godišnje, u proljeće i jesen, prenosi Reuters.

Gazprom i CNPC potpisali su sporazum o prelasku plaćanja za isporuku ruskog gasa Kini na juane i rublje, umjesto na dolare, saopštila je početkom septembra ruska kompanija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...