TEŽAK PORAZ KOŠARKAŠICA BiH U AUSTRALIJI: Puerto Rico deklasirao Bosnu i Hercegovinu sa 24 poena razlike

Košarkašice Bosne i Hercegovine teško su poražene na otvaranju Svjetskog košarkaškog prvenstva u Australiji.

  • Sport

  • 22. Sep. 2022  

  • 0

Savladala ih je selekcija Puerto Rica rezultatom 82-58 u utakmici u kojoj igračice selektora Gorana Loje ni u jednom periodu nisu bile ravnopravan protivnik.

Od prve minute meča selekcija Puerto Rica dominirala je na parketu, njihove košarkašice su bile nepogrešive u napadu, a snažnom odbranom zaustavile su najbolju našu košarkašicu Jonquel Jones. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 31-16 za Portorikanke. Iako su u drugoj četvrtini košarkašice BiH na momente zaigrale bolje i smanjivale prednost, na poluvrijeme se otišlo sa 17 poena prednosti za Puerto Rico.

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakvu promjenu. Košarkašice BiH djelovale su bezidejno u napadu, blijedo i statično u odbrani. Kod Jones, koja se priključila reprezntaciji dan uoči meča, očito se osjetio  umor nakon 30 sati napornog puta od Amerike do Australije, a nijedna druga igračica sa izuzetkom Miljane Džombete nije bila raspoložena u napadu. Uz to, protivničke igračice su mnogo bolje bile u odbrambenom i i napadačkom skoku, što je uz fantastičan procent šuta za dva poena  od preko 60 odsto posljednju četvrtinu pretvorilo u formalnost.

Janquel Jones po običaju je bila najbolja u reprezentaciji Bosne i Hercegovine sa 15 poena, 8 skokova i 4 asistencije, dok je sjajne Portorikanke predvodila Arrella Guirantes koja je uz 26 poena i 8 skokova imala i 8 asistencija.

Narednu utakmicu reprezentativke Bosne i Hercegovine igraju u petak ujutro protiv selekcije Kine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...