KAKVA GREŠKA: Mladi vozač vozio 100 kilometara na sat više od ograničenja, sve je pravdao nevjerovatnim razlogom…

Visina kazne mu još nije određena jer: do 40 km/h prebrze vožnje postoje fiksne cijene, a sve iznad toga određuje državni odvjetnik.

  • Auto

  • 22. Sep. 2022  

  • 0

Vozač početnik (21) iz općine Steenwijkerland u Nizozemskoj vozio je 179 km/h na cesti N333. Maksimalna brzina na toj dionici ceste je 80 km/h, pa mu je oduzeta vozačka dozvola te je sastavljen policijski zapisnik. 

On je vozio u blizini Steenwijka kada mu je izmjerena navedena brzina. Prema navodima policije, vozač je znao da će ispred njega biti kontrolne kamere, ali je ipak prilično ubrzao.

Razlog prebrze vožnje koji je naveo vozač bila je potreba za odlaskom na WC ili toalet. Prema riječima glasnogovornika policije Henka Kremera, visina kazne mu još nije određena jer: do 40 km/h prebrze vožnje postoje fiksne cijene, a sve iznad toga određuje državni odvjetnik.

Presuda se očekuje uskoro...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...