FEDERALNI MINISTAR NERMIN DŽINDIĆ: "Promet namjenske industrije sada je 400 miliona KM godišnje, a prije mene bio je 300 miliona za četiri godine"

Istakao je da su fabrike doživjele potpunu revitalizaciju, modernizirane su, a u „Igman“ Konjic je uloženo više od 80 miliona KM u nove linije, nove proizvode.

  • Mini market

  • 22. Sep. 2022  

  • 1

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je u Domu kulture u Konjicu održao predizborni skup. Predstavljeni su kandidati za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, Parlament FBiH te Parlamentarnu skupštinu BiH.

Na skupu se obratio potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i nosilac sarajevske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Nermin Džindić.

"Naš trud često pokradu i plasiraju u medije da je to neko drugi uradio. Danas sam obišao našu najuspješniju kompaniju „Igman“. U 2022. godini ta firma zapošljava 1.400 uposlenika. Na početku moga mandata na čelu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije bilo je uposlenih 1.080. Danas u namjenskoj industriji imamo godišnji promet oko 400 miliona KM. Prethodna vlada je imala za četiri godine oko 300 miliona KM", rekao je Džindić.

Istakao je da su fabrike doživjele potpunu revitalizaciju, modernizirane su, a u „Igman“ Konjic je uloženo više od 80 miliona KM u nove linije, nove proizvode.

"To je učinio SBB. Politika Vlade i Ministarstva je da se ne uzima dobit. To je ključna poruka, da se ne želimo bogatiti i uzimati novac iz namjenske industrije i plaćati penzionerima penzije. Naš ministar Vesko Drljača je napravio takav sistem da su penzije sigurne i ne zavise od namjenske industrije", rekao je Džindić.

Kazao je i da BiH ima neiskorišten resurs, a to je voda.

"Ovo ministarstvo je predložilo i usvojen je Zakon o zabrani gradnje mini hidroelektrana. Kada je taj zakon usvojen, druge stranke su objavile da je to njihova zasluga. Nema više gradnji mini hidroelektrana i ubijanja rijeka", rekao je Džindić.

Prisutnima su se obratili i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Armin Sarajlić, nositeljica liste za Parlament FBiH Alma Pašić, kandidatkinja za Skupštinu HNK Minela Turkić i predsjednik Gradskog odbora SBB-a Konjic Osman Macić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...