DŽAFEROVIĆ SE SASTAO SA PREDSJEDNIKOM ŠVICARSKE KONFEDERACIJE: "Balkan ima strateški značaj za ukupnu sigurnosnu arhitekturu Evrope"

Istaknuto je da je važan most za saradnju dvije države bosanskohercegovačka dijaspora u Švicarskoj.  

  • Vijesti

  • 22. Sep. 2022  22. Sep. 2022

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se sa predsjednikom Švicarske Konfederacije Ignaziom Cassisom

Razgovarano je o bilateralnim odnosima između dvije države, za koje je ocijenjeno da su jako dobri i prijateljski. 

U fokusu razgovora je bila i sigurnosna situacija u Evropi, te je istaknuto da zapadni Balkan ima strateški značaj za ukupnu sigurnosnu arhitekturu Evrope. 

Istaknuto je da je važan most za saradnju dvije države bosanskohercegovačka dijaspora u Švicarskoj.  

Posebna pažnja posvećena je izazovima sa kojima se suočavaju multietnička društva, te na koji način efikasno i inkluzivno treba rješavati navedene izazove, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...