ČENGIĆ O POSLJEDNJIM MEDIJSKIM ISTUPIMA DENISA BEĆIROVIĆA: "Uzročnik nije u njemu, nego u Bakiru Izetbegoviću"

“Mislim da nije baš debata organizovana po pravilima debate. Mislim da nisu dobro podijeljene oblasti. Bećirović se sve vrijeme fokusirao na nadležnosti Predsjedništva, dok je Izetbegović pokušavao govoriti o entitetskim nadležnostima u FBiH", kaže on.

  • Mini market

  • 23. Sep. 2022  

  • 3

Federalni parlamentarac SDP BiH Irfan Čengić komentarisao je posljednje medijske istupe kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Također kazao je šta očekuje od ovogodišnjih izbora.

Dva posljednja istupa kandidata opozicije Denisa Bećirovića?

“Prvo gostovanje u debati nisam mogao gledati jer imam Moju TV, a vladajući su zabranili da imamo N1 na Mojoj TV. Kasnije sam pregledao naknadno. Ja to doživljavam da uzročnik nije u Denisu Bećiroviću nego u Bakiru Izetbegoviću. On je taj koji nije došao u debatu. Mislim da je Denis pokazao poštovanje prema ovoj TV kući jer je uživo došao i saopštio da ne želi učestvovati u debatama gdje nema Bakira Izetbegovića. Gdje su najbolje debate kao u SAD-u, da biste bili u primaries, vi morate imati određeni rezultat na anketama. Ne znači to što se neko samokandidovao da je relevantan da razgovara o utrci za Predsjedništvo“, kazao je Čengić na početku emisije.

Koliko to može biti kontraproduktivno?

“To će pokazati ono što su ankete pokazale, da je podijeljeno mišljenje javnosti. Najrelevantnija anketa Klixa je bila 51/49 posto što najbolje pokazuje koliko ljudi imaju različito mišljenje o toj temi. Ja razumijem i jednu i drugu stranu jer i jedna i druga strana imaju argumente“.

O sinoćnjoj debati?

“Mislim da nije baš debata organizovana po pravilima debate. Mislim da nisu dobro podijeljene oblasti. Bećirović se sve vrijeme fokusirao na nadležnosti Predsjedništva, dok je Izetbegović pokušavao govoriti o entitetskim nadležnostima u FBiH. Glasao bih za Denisa Bećirovića jer je govorio o temama koje su bitne za Predsjedništvo, a ne temama koje su stvar entitetske vlade jer je Bakir Izetbegović svjestan da se nema čime pohvaliti o svom mandatu u Predsjedništvu u 2010. – 2018. Trebalo se više pričati o ambasadorima“, kazao je Čengić.

Dodaje da je važno na ovogodišnjim izborima da Krajišnici shvate zašto je važno podržati SDP.

“Mislim da je važno da Krajišnici shvate da je važno podržati SDP u Krajini jer je to jedina stranka koja ima šanse da uzme direktni mandat od HDZ-a i da Krajišnike u parlamentu državnom ne predstavlja neko iz HDZ-a nego iz SDP-a. Ranije sam bio u Banjaluci, u ponedjeljak ću ići u Visoko. Kampanja trpi zbog toga, ali mislim da vrijedi podržati kolege“, zaključio je za  N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...