IMPRESIVNO: Lovci uslikali rijetku zvijer kod Kotor Varoša (FOTO)

Udruženje je dodalo da je ris jedna od ugroženih vrsta te su samim tim zakonom zaštićeni, u našoj zemlji ris je trajno zaštićena vrsta.

  • Šareni svijet

  • 23. Sep. 2022  23. Sep. 2022

  • 0

Lovačko udruženje "Borčići" Šiprage na svom Facebook profilu objavilo je fotografiju risa, rijetke i zaštićene zvijeri koja živi na našim prostorima.

"Na teritoriji L.U. "Borčići" Šiprage, nadzorne kamere koje su postavljene radi praćenja brojnosti i stanja divljači uhvatile su nesvakidašnji prizor, tj radi se o jako rijetkoj vrsti divljači iz reda mačaka, njegovo veličanstvo ris", navedeno je u objavi.

Udruženje je dodalo da je ris jedna od ugroženih vrsta te su samim tim zakonom zaštićeni, u našoj zemlji ris je trajno zaštićena vrsta.

Na teritoriji L.U "Borčići" Šiprage, nadzorne kamere koje su postavljene radi praćenja brojnosti i stanja divljači...

Posted by Ловачко удружење "Борчићи" Шипраге on Thursday, 22 September 2022

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...