SENZACIJE U LIGI NACIJA: Englezi ispali iz A grupe, Mađari srušili Nijemce i došli na korak od Final Foura! (VIDEO)

Mađari su senzacionalno pobijedili Njemačku u Leipzigu (1-0) i kolo prije kraja nalaze se na prvom mjestu s deset bodova, dva više od drugoplasirane Italije. U izravnom okršaju će odlučivati o plasmanu u završnicu

  • Sport

  • 23. Sep. 2022  

  • 0

NJEMAČKA - MAĐARSKA

Kada ih je žrijeb smjestio u skupinu prošlogodišnjim finalistima Europskog prvenstva Italijom i Engleskom te Njemačkom, Mađari nisu bili sretni.

Niko tada nije vjerovao da će nakon pet kola Lige nacija sve navedeni teškaši gledati u leđa Mađarskoj koja ima veliku priliku plasirati se na Final Four Lige nacija!

UEFA Nations League - Group C - Germany v HungaryFoto: ANNEGRET HILSE

Ipak, Mađari su senzacionalno pobijedili Njemačku u Leipzigu (1-0) i kolo prije kraja nalaze se na prvom mjestu s deset bodova, dva više od drugoplasirane Italije. Upravo će te dvije reprezentacije za tri dana u izravnom okršaju odlučivati o plasmanu u završnicu Lige nacija. 

Nijemci su dominirali i stvarali prilike, igralo se stalno pred mađarskim golom, ali uzalud. Na semaforu je na kraju utakmice pisalo 0-1. Jedini gol zabio je Adam Szalai u 17. minuti.

ITALIJA - ENGLESKA

U drugoj utakmici ove grupe Italija je u reprizi finala Eura pobijedila Englesku 1-0 golom Raspadorija i izbacila ju iz A gruše Lige nacija! To znači kako će Englezi u sljedećem izdanju ovog takmičenja igrati s reprezentacijama poput Finske, Crne Gore, Ukrajine, Irske. Kolo prije kraja imaju četiri boda manje od Nijemaca te su ostali bez teoretske šanse za spas. Veliki je to udarac za reprezentaciju koja se smatra jednom od najjačih na svijetu, a s velikim ambicijama idu i na Svjetsko prvenstvo u Katar. No, ovo će ih dobrano potresti i vratiti u stvarnost. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...