BRANISLAV BORENOVIĆ O PREDSJEDNIKU HRVATSKE: "Zoran Milanović nastavlja vrijeđati Srbe"

"Dodiku se ne gadi da sa Milanovićem pije, ždere i pjeva u Bakincima", kaže Borenović

  • Politika

  • 24. Sep. 2022  

  • 2

"Кo o čemu, hrvatski predsjednik Zoran Milanović o Srbima. Najnovija izjava da su mu Srbi i pominjanje ubijene srpske djece gadljivi još jedna je od njegovih srbomrzačkih izjava, a u isto vrijeme 'velikom patrioti' Dodiku se ne gadi da sa Milanovićem pije, ždere i pjeva u Bakincima baš na dan kada su hrvatske jedinice ubijale srpsku djecu. Jadno da jadnije ne može biti", izjavio je lider PDP-a Branislav Borenović.

Borenović podsjeća da se Dodik još nije izvinio za taj potez, ali i da su druge stvari postale mnogo jasnije.

"Postaje jasno zašto vlasti Republike Srpske ni na koji način nisu pokušali krivično da gone, niti bilo šta da urade da se podigne optužnica protiv hrvatskih pilota koji su ciljali izbjegličke koline na Petrovačkoj cesti i ubijali srpsku djecu o kojoj Milanović govori, nego je to morala da uradi Srbija. Sad Milanović zbog toga čak i prijeti Srbiji da će joj blokirati članstvo u EU. Milanović pljuje, prijeti, vrijeđa, a Dodik na sve to uporno ćuti. Razlog je samo jedan, a dokazi za to se stalno nižu: bio je i ostao agent hrvatskih interesa", poručio je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...