DUGA OPROŠTAJNA TURNEJA: Bidenovi ugostili Eltona Johna u Bijeloj kući (FOTO, VIDEO)

John, koji je odbio nastupiti na inauguraciji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pristao je nastupiti za Bidene. On je jedna od nekolicine slavnih zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile u Bijelu kuću.

  • Show

  • 24. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden, prva dama Jill Biden i oko 2000 obožavatelja uživali su u nastupu muzičke legende i aktiviste Eltona Johna na južnom travnjaku Bijele kuće.

Elton John je u sklopu svoje duge oproštajne turneje po Sjedinjenim Državama svratio i do Bijele kuće. Britanska superzvijezda je pod otvorenim nebom uz klavirsku pratnju izvela hitove kao što su "Rocketman", "Your Song" i "Tiny Dancer", što je u jednom trenutku Bidena i rasplakalo.

"Kao i brojni drugi Amerikanci, naša porodica voli njegovu muziku", rekao je Biden predstavljajući pjevača. "Može se reći da je muzika Eltona Johna promijenila naše živote", dodao je.

John, koji je odbio nastupiti na inauguraciji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pristao je nastupiti za Bidene. On je jedna od nekolicine slavnih zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile u Bijelu kuću.

Njegov nastup bio je dio proslave u čast ljudima koje je Bijela kuća nazvala svakodnevnim herojima: medicinskim sestrama, djelatnicima hitne pomoći, učiteljima, LGBTQ+ zagovornicima i aktivistima, a s predsjednjičkim parom uživo ga je gledalo 2000 gostiju, prenosi Hina. 

image

John je kazao da je nastup u Bijeloj kući "šlag na torti" karijere tokom koje je dobio priliku nastupiti u prekrasnim dvoranama širom svijeta. U stankama između pjesama govorio je o svojoj borbi protiv HIV-a/AIDS-a i pohvalio bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, republikanca, za napore koje je uložio u borbu protiv AIDS-a u Africi putem ožio u borbu protiv AIDS-a u Africi putem Programa hitnog plana predsjednika SAD-a za pomoć od AIDS-a (PEPFAR).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...