SERGEJ LAVROV GRIZE USNE: "Brine nas situacija na Kosovu i u Bosni i Hercegovini!"

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov ponovo je govorio o Bosni i Hercegovini. 

  • Svijet

  • 25. Sep. 2022  

  • 6

Pominjanje naše države iskoristio je i da se opet obruši na Zapad.

"Brine nas situacija na Kosovu i u Bosni i Hercegovini. Sjedinjene Američke Države i Evropska unija tvrdoglavo rade na tome da unište međunarodni pravni poredak utemeljen na Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija i Dejtonski sporazum", rekao je. 

Lavrov je govorio na Generalnoj skupštini UN i pozvao na "okončanje regionalnih sukoba". 

"Mi smatramo prioritetnim stvaranje palestinske države, obnovu državnosti Iraka i Libije, koje su uništene aktivnostima NATO-agresora, neutraliziranje prijetnji sirijskom suverenitetu, pokretanje održivog procesa nacionalnog pomirenja u Jemenu, te prevladavanje teškog NATO-naslijeđa u Afganistanu", rekao je Lavrov između ostalog. 

Šef diplomatije Rusije založio se i za ponovno postizanje sporazuma s Iranom o ograničavanju nuklearnih potencijala te zemlje, te sveobuhvatno rješavanje problema na korejskom poluotoku. 

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...