DODIK U RIBNIKU: "RS treba snažnog lidera da odgovori izazovima vremena"

“Ja sam čovjek mira, ja ću obezbijediti stabilnost i mir, u teškim okolnostima znam šta radim, znam s kim komuniciram, pažljivo biram svoje saradnike”, rekao je Dodik.

  • Politika

  • 25. Sep. 2022  

  • 2

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS Milorad Dodik rekao je da je važno da taj entitet dobije snažno rukovodstvo i "da se osigura stabilna Vlada i skupštinska većina koja će raditi tako da to bude u interesu RS da se odbrani od najezda koje su aktivne na ovim prostorima".

“Samo kompaktno rukovodstvo, snažno rukovodstvo, snažan lider u RS može da odgovori na izazove vremena koje su pred nama”, rekao je Dodik večeras na predizbornoj tribini u Ribniku. On je naveo da je u ovom teškom vremenu važno imati vjeru u državu i narod.

Mi smo država, moje je da se borim za taj teretman”, istakao je Dodik. On je poručio da ne treba slati nekoga nepoznatog u svijet pored imena kao što su (kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH) Željka Cvijanović i Milorad Dodik.

“Ja sam čovjek mira, ja ću obezbijediti stabilnost i mir, u teškim okolnostima znam šta radim, znam s kim komuniciram, pažljivo biram svoje saradnike”, rekao je Dodik. On je naglasio da je Ribnik mjesto uspjeha SNSD-a i urađenih projekata.

“Radili smo na komunalnoj infrastrukturi i ponosan sam što je to urađeno s Vama i za Vas”, rekao je Dodik i dodao da samo dugoročne pobjede jesu one koje trebaju ovom narodu. On je naveo da je Ribnik uspješan zato što ima kompaktnu političku strukturu, ima skupštinsku većinu i načelnika koji zajedno rade, bez oklijevanja donose odluke i ne suproststavljaju se jedni drugima.

Mi smo spremni naći investitora koji ovdje treba da otvori fabriku i zaposli 50-100 ljudi”, poručio je Dodik. Kandidat SNSD-a za člana Predsjedištva BiH Željka Cvijanović poručila je da SNSD radi za dobrobit građana i da zbog toga očekuje podršku u Ribniku koja, kako je rekla, neće izostati ni ovaj put.

“Ovdje imamo jako dobru saradnju sa lokalnim institucijama, te se kao rezultat te dobre saradnje dešava i razvoj Ribnika”, rekla je Cvijanović.

Ona je poručila da su potrebni mir i stabilnost od koje će RS dobiti svoj dodatni razvoj. Cvijanovićeva je navela da žele da ljudima obezbijede bolje uslove za život, što su već radili i pokazali svojim djelima.

“Isto tako želimo da nastavimo da povećavamo plate, penzije, socijalna davanja, sve ono što pripada našim građanima, a da bismo mogli to da radimo i očuvamo snagu naših institucija, treba nam jedna ubjedljiva pobjeda”, naglasila je Cvijanović, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...