ISPRAVLJENO - JOŠ JEDNA ŽENA UBIJENA NA PROTESTIMA U IRANU: Hadis umrla nakon što je u nju pucala policija?

NAPOMENA: "Slobodna Bosna" je 26.9.2022. prenijela vijest pod naslovom JOŠ JEDNA ŽENA UBIJENA NA PROTESTIMA U IRANU: Hadis umrla nakon što je u nju pucala policija?" Analizom portala "Raskrinkavanje.ba" utvrđeno je da tekst sadrži DEZINFORMACIJE o protestima u Iranu. Naime, djevojka na viralnom snimku je pogrešno imenovana kao Hadis Najafi. Izvinjavamo se našim čitateljima zbog prenošenja dezinformacija.

  • Svijet

  • 26. Sep. 2022  11. Okt. 2022

  • 3

Još jedna devojka postala je simbol borbe protiv diskriminacije i ugnjetavanja žena u Iranu, nakon što je izgubila život. Njeno ime je Hadis Najafi. Imala je samo 20 godina, piše iranwire.com, prenosi Blic.rs.

Hadis Najafi, 20-godišnja devojka koju su ubile iranske snage sigurnosti, postala je novi simbol tragedije, izliva tuge i prkosa koji karakteriše proteste širom zemlje u Iranu koji su počeli 16. septembra. piše tamošnji mediji.

Zvanični mediji u Iranu izvjestili su da je 35 ljudi poginulo tokom nedavnih protesta, ali neiranski mediji i drugi nezvanični izvještaji insistiraju da je broj mrtvih mnogo veći. Proteste je pokrenula smrt 22- godišnje Mahse Amini koja je umrla u pritvoru. Uhapsila je iranska policija za vjerske propise. Njena nerazjašnjena smrt izazvala je proteste.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...