OŠTRA REAKCIJA AMERIČKE AMBASADE NAKON ŠTO JE DIANA KAJMAKOVIĆ STAVLJENA NA "CRNU LISTU" SAD-a: "Vrijeme je da bh. pravosuđe počisti svoju kuću..."

Budućnost Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda to zahtijeva, zaključili su iz Ambasade SAD-a.

  • Mini market

  • 26. Sep. 2022  26. Sep. 2022

  • 17

Nakon što je američko ministarstvo finansija stavilo Dianu Kajmaković na crnu listu, na Twitteru se oglasila i Ambasada SAD-a u BiH.

Oni su istakli kako je upravo Diana Kajmaković najbolji primjer zašto je povjerenje građana u sposobnost bh. pravosudnog sistema da se uhvati u koštac s endemskom korupcijom na najnižoj razini.

- Vrijeme je da bh. pravosuđe počisti svoju kuću. Ne može biti djelotvorna kada neki njeni dužnosnici predstavljaju najgoru zlouporabu sustava. Nema mjesta za korumpirane tužitelje ni u jednom pravosudnom sustavu i nastavit ćemo koristiti alate koji su nam na raspolaganju kako bismo ih pozvali na odgovornost, poručili su.

Budućnost Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda to zahtijeva, zaključili su iz Ambasade SAD-a.

Podsjetimo, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Diana Kajmaković od danas je na "crnoj listi" SAD-a. 

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...