TEŽAK PORAZ ZMAJEVA U BUKUREŠTU: Rumuni postigli...

(...) četiri pogotka.

  • Sport

  • 26. Sep. 2022  27. Sep. 2022

  • 10

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Bukureštu od Rumunije s 4:1 u posljednjem 6. kolu divizije B Lige nacija.

Rumuni su poveli u 37. minuti. Strijelac gola bio je Man. Arbitri su prvo poništili gol zbog nedozvoljene pozicije, ali je VAR potvrdio pogodak.

Samo dva minuta kasnije Alibec u sjajnoj šansi, zaobišao je i Vasilja, ali na gol liniji loptu izbacuje Saničanin.

Uvodne minute nastavka pripale su reprezentaciji Bosne i Hercegovine. U 58. minuti izabranici Ivayla Peteva stvorili su dvije sjajne šanse. Prvo šutira Prevljak, brani radu, a zatim nakon kornera Saničanin promašuje iz dobre pozicije.

Sedam minuta kasnije Gojak kasni na ubačaj s desne strane, a zatim Rumuni iz prve šanse postižu pogodak. Rezervista Puscas u 73. minuti povećava prednost na 2:0.

Bh. tim se u igru vraća u 78. minuti meča. Dedić fenomenalno pronalazi Džeku u kaznenom prostoru, a kapiten pogađa za 2:1 i vraća reprezentaciju u igru.

Ipak, radost je kratko trajala. Već u narednom napadu Rumunija dolazi do gola za 3:1 i ponovo je loše reagovala odbrana naše selekcije.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 86. minuti. Puscas prelijepo pogađa za konačnih 4:1.

Rumunima je ova pobjeda uzaludna jer su ispali iz B divizije, dok bh. tim ide u društvo najboljih.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...