ADNAN ŠTETA OBJAVIO LIJEPU VIJEST: "Raspisan tender za izgradnju raskrsnice na glavnoj saobraćajnici na Stupu"

"Ovo je još jedan veliki projekt koji će smanjiti gužve i povećati sigurnost za sve korisnike na cesti. Svjesni smo svih izazova s kojima se suočavaju građani, pješaci i vozači i ovaj projekt će značajno olakšati svakodnevnicu", kazao je ministar Šteta.

  • Vijesti

  • 29. Sep. 2022  29. Sep. 2022

  • 1

"Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, pokrenulo je proceduru javne nabavke za izgradnju raskrsnice, odnosno ekskluzivnih traka u ulici Džemala Bijedića, u naselju Stup,objavio je na svom Facebooku Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo. 

"Ovo je još jedan veliki projekt koji će smanjiti gužve i povećati sigurnost za sve korisnike na cesti. Svjesni smo svih izazova s kojima se suočavaju građani, pješaci i vozači i ovaj projekt će značajno olakšati svakodnevnicu.

Rok za podnošenje ponuda je 45 dana, a vrijednost ovog projekta je 1,5 miliona KM.

Ovim projektom građani će dobiti još jednu traku na glavnoj prometnici, dva nova tramvajska stajališta te sigurno i kvalitetno raskrižje.

Na ovom dijelu rekonstruirana je tramvajska pruga i važno je istaći da je planirana izgradnja ovog raskrižja i već postavljene šine prilagođene raskrsnicama.Izgradnjom ove raskrsnice, koja je dio XIII transverzale, raspršiće se gužve na raskrsnici kod Energoinvesta", kazao je Šteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...