SATTLER JE OČEKIVAO VIŠE: "Nisam zadovoljan političarima, razumijem da su i drugi razočarani"

Ja sam zaista očekivao mnogo više, veći angažman vaših političara da ostvare svoja obećanja građanima ali sad postoji šansa 2. oktobra da i vi donesete svoj izbor, rekao je on.

  • Vijesti

  • 29. Sep. 2022  

  • 0

Johann Sattler, šef delegacije EU u BiH, pozvao je građane BiH da izađu na izbore 2. oktobra, uprkos tome što, kako i sam kaže, nije zadovoljan reformama koje političari nisu sproveli, iako su obećali.

- Razumijem da postoje možda neki ljudi koji su razočarani, koji nisu zadovoljni brzinom reformi. Tu nemam dileme. Ni sam nisam zadovoljan jer su reforme koje smo vidjeli u protekle dvije godine zaista bile minimalne. Ja sam zaista očekivao mnogo više, veći angažman vaših političara da ostvare svoja obećanja građanima ali sad postoji šansa 2. oktobra da i vi donesete svoj izbor, rekao je on.

On je rekao da je EU pokrenula kampanju "Sve počinje izborom", uz dvije poruke – jedna da građani imaju mogućnost izbora, a druga da imaju moć.

Rekao je da je CIK BiH uradio više stvari na podzakonskom nivou da izborni proces bude unaprijeđen, poput uvođenja pečata i okretanja glasačkih kabina kako bi se spriječile manipulacije.

- Biće na hiljade posmatrača Pod lupom, imaćemo i međunarodne posmatrače, tako da je ovo za nas zaista jedan veliki prioritet, i osiguraćemo da svaki glas bude izbrojan, rekao je Sattler u podcastu za Nezavisne novine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...